• Nederlander vindt vakantie in eigen land top


  28 October 2008

  Waddeneilanden best gewaardeerd, Egypte smerig en druk

  Nederlanders waarderen een vakantie in eigen land het meest. Nederland is kindvriendelijk, heeft veel mooie gebieden en prachtige stranden. Qua streek springen de Waddeneilanden er in positieve zin uit.
   

  Dat concludeert het nieuwe consumentenmagazine Check op basis van onderzoek door Zoover.nl, de grootste Nederlandse site voor vakantiebeoordelingen. Zoover heeft voor het onderzoek 40.000 beoordelingen van bestemmingen wereldwijd geanalyseerd. Daaruit blijkt dat de Nederlanders hun vakantie in eigen land gemiddeld beoordelen met een 7,69. Nederland blijft daarmee Turkije (7,64) en Oostenrijk (7,61) net voor.

  Rob Driessen, directeur van Zoover, constateert dat Nederland gewoon een goed vakantieland is. “We hebben het in Nederland goed voor elkaar. Heel slechte hotels tref je amper aan en de faciliteiten zijn goed. Maar Nederland is ook een mooi land. Neem de Waddeneilanden of Zeeland. Daar liggen misschien wel de mooiste stranden van Europa.”

  De Waddeneilanden steken volgens de bezoekers van Zoover.nl met kop en schouders boven de rest van Nederland uit. Een vakantie op een van de eilanden wordt gemiddeld met een 8,73 gewaardeerd. Overijssel is de verrassende nummer twee met een 8,03. Minst geliefd is de provincie Drenthe, die wordt beoordeeld met een 7,45.

  Driessen weet dat het verwachtingspatroon bij reizigers ook een rol speelt bij de beoordeling van de vakantie. “Mensen weten in Nederland wat ze kunnen verwachten als ze naar een bepaalde streek of stad gaan. In het buitenland is dat vaak een gok. Dan denk je: leuk Malta, maar dat blijkt volgens de bezoekers van Zoover in de praktijk toch best vaak tegen te vallen”, zegt Driessen.

  Een grote tegenvaller is volgens veel reizigers Egypte, dat als slechtst beoordeelde vakantieland uit het onderzoek komt. De redenen: de grote drukte in de toeristische steden, de opdringerige verkopers op straat en veel steden die smerig zijn. Egypte moet het dan ook doen met een gemiddelde waardering van 6,61.

Plaats een Recensie/Opmerking