Hier bent u in de winkel: Home » News » KLM ruimt op
 • KLM ruimt op


  10 September 2008
  SCHIPHOL -  De KLM gaat de ingestorte reislust te lijf door de tarieven voor vliegtickets naar meer dan tachtig bestemmingen met 20 tot 30 procent te verlagen.

  Bij verschillende bestemmingen wordt de vliegprijs van de KLM zelfs lager dan die van de prijsvechters. De maatschappij wil zo tienduizenden lege stoelen proberen te vullen.

  De directeur van KLM Nederland, Bram Gräber, gaf gisteren toe dat de prijzenslag, die de concurrenten vrijwel zeker zullen volgen, niet uit luxe is geboren. "Vliegen is de afgelopen periode flink duurder geworden door een aantal factoren, zoals de vliegtaks en een brandstoftoeslag als gevolg van de enorm gestegen olieprijs. De prijsontwikkeling zorgt voor terughoudendheid in de markt. De KLM wil met dit initiatief passagiers over die aarzeling heen helpen."

  Een retourtje Barcelona, waarvoor het tarief nu 178 euro bedraagt, gaat 139 euro kosten, inclusief de omstreden tickettaks, brandstofverhoging en alle andere toeslagen. De prijs voor een tripje naar Curaçao keldert tijdens de niet eerder vertoonde actieweken van 630 naar 529 euro, all-in.

  Uitgelekt

  De campagne wordt pas rond het weekeinde gelanceerd, maar is gisteren al uitgelekt en tegenover deze krant bevestigd. De vliegtrips kunnen bij de start van de 'opruiming' direct worden geboekt en zijn geldig tot en met november.

  Vrijwel alle reisorganisaties spelen op de KLM-actie in met eveneens spectaculaire prijsverlagingen voor hotels, appartementen en andere vakantieaccommodaties. Ook hiervoor zijn de boekingen gestagneerd.

  "In totaal gaat het om enkele tienduizenden vliegtuigstoelen die we in deze rustige periode willen vullen," aldus Gräber.

   

  bron: telegraaf

Plaats een Recensie/Opmerking