• Reizigers krijgen reis naar Thailand niet vergoed


  19 May 2010

  Het Ministerie van Buitenlandse Zaken raadt reizen naar Bangkok sterk af. Maar reizigers naar Thailand kunnen niet rekenen op een kosteloze annulering bij de toeroperators.

  Volgens de ANVR worden de reizen naar Thailand niet afgeblazen omdat de situatie buiten Bangkok wel veilig is.

  "De touroperators zullen de rondreizen door Thailand aanpassen zodat de veiligheid van de reiziger niet in gevaar komt. Kosteloos je reis naar Thailand annuleren gaat niet omdat de plaatsen buiten Bangkok wel veilig zijn. Zolang de reisbureau de vakantie goed kan uitvoeren is er geen reden om een reis naar Thailand te annuleren," aldus Frank Oostdom, directeur van de ANVR.

  Reizigers die voor een rondtrek via Bangkok moeten vliegen of een paar dagen in Bangkok zouden verblijven worden door de reisorganisaties in hotels op het vliegveld gestationeerd of via een andere stad omgeleid om zo de hoofdstad te mijden.

  Het Ministerie van Buitenlandse Zaken

  Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor mensen die naar Thailand willen zondag aangescherpt. Werden eerder alle niet-essentiële reizen ontraden, nu wordt geadviseerd helemaal niet meer naar Bangkok af te reizen vanwege het geweld en de instabiele politieke situatie.

  Op de website van Ministerie van Buitenlandse Zaken wordt een reisadvies naar Bangkok aangegeven met het cijfer zes. Dit cijfer advies wordt alleen gegeven als er sprake is van aanwijsbare veiligheidsrisico’s in een land, waardoor voor de reiziger een acute levensbedreigende situatie bestaat.

  Reizigers naar andere bestemmingen in Thailand kunnen wel gewoon gebruik maken van het vliegveld in Bangkok als zij daar direct een overstap maken op een andere vlucht.

  BRON: Telegraaf.nl

Plaats een Recensie/Opmerking