Hier bent u in de winkel: Home » News » Minder mensen weg in het voorjaar
 • Minder mensen weg in het voorjaar


  12 February 2010

  Tijdens de komende voorjaarsvakantie zullen Nederlanders zo’n 1,1 miljoen vakanties ondernemen in binnen- en buitenland. Hiervan worden ongeveer 500.000 vakanties in eigen land doorgebracht en 600.000 in het buitenland. In vergelijking met vorig jaar zijn dat er in totaal zo’n 150.000 minder. Dit verwacht het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). Het ministerie van OCW geeft scholen adviesdata voor de voorjaarsvakantie, dit jaar is dat 20 tot en met 28 februari.

  Hoewel er in totaal minder vakanties worden ondernomen tijdens de voorjaarsvakantie blijft de verdeling tussen binnen- en buitenland hetzelfde: zo’n 45% blijft binnen de landsgrenzen, ongeveer 55% gaat naar het buitenland.

  De verwachte daling van het aantal voorjaarsvakanties is deels te wijten aan de gevolgen van de economische crisis. Daarnaast speelt de grote concentratie vakanties in één week een rol. Hoewel een deel van het land -met het oog op carnaval- het advies van OCW niet zal volgen, zal het overgrote deel van het land in de week van 20 februari op vakantie gaan.

  Met name voor de binnenlandse markt heeft dit eventueel consequenties voor de bezetting. Tijdens deze week kan de vraag het aanbod mogelijk overtreffen.

  Bungalow

  De bungalow is voor tweederde van de binnenlandse vakanties populair als accommodatie. Voor wat betreft het buitenland verblijft het merendeel in een hotel, gevolgd door appartement en bungalow. De belangrijkste buitenlandse bestemmingen zijn Oostenrijk (zo’n 30%) gevolgd door Duitsland (18%) en België (14%).

  BRON: Telegraaf.nl

Plaats een Recensie/Opmerking