Hier bent u in de winkel: Home » News » Nederlanders nog niet wijs op reis
 • Nederlanders nog niet wijs op reis


  07 June 2009

  Binnenkort vertrekken Nederlanders weer massaal met vakantie en minister Verhagen van Buitenlandse Zaken grijpt dit moment aan om reizigers op te roepen zich voor te bereiden op hun reis naar het buitenland. Maandag lanceert de minister de campagne 'Wijs op Reis' op luchthaven Schiphol.

  Uit vrijdag gepubliceerd onderzoek van het ministerie van Buitenlandse zaken blijkt dat veel vakantiegangers zich niet goed voorbereiden. Verder laat 20 procent van de ondervraagden geen bereikbaarheidsgegevens achter bij het thuisfront en neemt 40 procent geen kopieën van belangrijke documenten mee op reis. Een kwart van de Nederlanders krijgt op reis ooit te maken met diefstal of geweld.

  Naast verzekeringen en belangrijke documenten hebben gezondheid en preventie ook een belangrijke plaats op de lijst. De komende weken trekt een campagneteam van Buitenlandse Zaken met de checklist het land in om Nederlanders voor te lichten over goede voorbereiding op reis.

  Verhagen deelde checklists uit aan reizigers op Schiphol. „Dit blijven verontrustende cijfers”, aldus de minister. „Er is nog veel missiewerk te verrichten om mensen er op te wijzen toch vooral goed voorbereid op reis te gaan. Want een vakantie moet wel om de juiste redenen onvergetelijk zijn.”

Plaats een Recensie/Opmerking