Hier bent u in de winkel: Home » News » Malta in duik-top drie
 • Malta in duik-top drie


  04 May 2009

  De lezers van Diver Magazine weten het zeker: Egypte en de Malediven zijn de beste duikbestemmingen ter wereld. Verrassend is de uitverkiezing van Malta op de derde plek.

  Voor de Malta Tourism Authority overigens niet. De zichtbaarheid in de wateren rond Malta en Gozo is helder tot op een diepte van 30 meter en er is een grote variëteit aan riffen en grottenstelsels te bewonderen. Het maritieme leven biedt een ongekend kleurenpalet, waardoor Malta de bestemming is voor liefhebbers van onderwaterfotografie.

  Verder liggen de wateren vol met scheepswrakken uit de Tweede Wereldoorlog en ligt bij het plaatsje Wied-iz-Zurrieq de Blue grotto, een stelsel van zeven grotten met een magische blauwe gloed.

  De Maltezer archipel bestaat uit drie eilanden: Malta, Gozo en Comino. De talen zijn Maltees en Engels. De eilanden liggen in het hart van de Mediterranee: 93 km ten zuiden van Sicilië en 288 km ten noorden van Afrika. Ruim zevenduizend jaar geschiedenis heeft geresulteerd in een cultuur van eclectische tradities en gebruiken. Langs de romantische straatjes van Malta's steden en dorpen staan talloze kathedralen en paleizen. Op het platteland tref je 's werelds oudste ruïnes.

Plaats een Recensie/Opmerking