Hier bent u in de winkel: Home » News
 • Perfecte vakantie


  29 August 2016

  De perfecte vakantie willen we natuurlijk allemaal wel beleven. Er zijn verschillende vakanties te noemen die absoluut perfect zijn. Het ligt er natuurlijk ook een beetje aan wat je zelf leuk vind. De populaire vakanties zijn voor jouw misschien helemaal niets terwijl een ander er helemaal weg van is. Elk jaar worden er weer lijstjes gemaakt met de populairste bestemmingen ter wereld. Nederlanders reizen steeds verder en verschillende bestemmingen staan hoog op het lijstje met populaire bestemmingen. Een aantal populaire vakanties hebben wij op een rijtje gezet.

  Populaire vakanties in Europa.

  In Europa is vooral Portugal een populaire vakantie bestemming. Dit is niet zo gek in Portugal hoor je niets over aanslagen die toch wel voor schrik gezorgd hebben. Steden als Porto en Lissabon staan hoog op het verlanglijstje. Er zijn ook genoeg mensen die een paar weken Algarve zien als de perfecte zomervakantie. Buurland Spanje is ook enorm in populariteit toegenomen. Vakantiebestemmingen als Turkije en Egypte nemen flink in populariteit af na de recente aanslagen en onrust in beide landen. Spanje is dichtbij en er zijn verschillende resorts te vinden tegen een scherpe prijs.

  Populaire vakanties buiten Europa.

  Nederlanders kiezen steeds vaker voor een perfecte vakantie buiten Europa. Vliegtickets worden steeds voordeliger en dit is de reden dat we verder vliegen. Daar komt nog eens bij dat het buiten Europa soms veiliger lijkt dan binnen Europa. Thailand en Indonesiƫ staan hoog aangeschreven als de perfecte vakantie. Naast de prachtige cultuur, zon, zee, strand zijn het voordelige landen om in op vakantie te gaan. Bali staat bij de meeste Nederlanders hoog op het lijstje populaire vakanties. Wie weet behoort deze bestemming wel bij jouw perfecte vakantiebestemming.

 • Last minute groepsreizen


  23 May 2016

  Vooruitplannen is niet altijd even makkelijk en vaak zelfs niet eens mogelijk voor veel mensen. Voor wie zoekt naar lastminute groepsreizen zijn er gelukkig tegenwoordig wel mogelijkheden, zelfs tot 1 dag voor de vertrekdatum van de reis.

   

  Als reisaanbieder van jongeren groepsreizen begrijpen we dat je soms nog lang moet wachten voor je zeker weet of je op zomervakantie kunt gaan. Tentamens, examens, maar ook reisplannen van je vrienden hebben invloed op je beslissing om nog een groepsreis te boeken. Door een superflexibele organisatie te bouwen is het bij Simi mogelijk om nog tot 1 dag voor vertrek een reis te boeken, uiteraard mits beschikbaar. Hieronder beschrijven we een paar van de populairste lastminute reisbestemmingen voor jongeren.

  Groepsreis jongeren Kroatie

  Deze reis is erg populair onder studenten en wordt zowel door individuen als door groepjes geboekt. Groepjes kunnen ervoor kiezen samen met de hele groep te reizen of zelf een appartementje te huren via Simi en alleen de inbegrepen activiteiten samen met de groep te doen.

   

  Deze 11-daagse groepsvakantie speelt zich af in het zuiden van Kroatie in de regio Dalmatie. Een regio die bekend staat om het stabiele zomerweer, de vele mooie gebouwen en natuurlijk de goede uitgaansmogelijkheden. Houd je wel van uitgaan, maar hoef je niet zo nodig elke dag op pad en wil je vooral niet alleen maar andere Nederlanders tegenkomen? Dan is Split een zonvakantie-bestemming die zeker de moeite waard is.

   

  Wat Split daarnaast uniek maakt als groepsreis-bestemming is de ligging ten opzichte van de bergen. Binnen een half uur ben je midden in de bergen, terwijl de camping direct aan het strand ligt waar we verblijven. Dit geeft ons de gelegenheid top outdooractiviteiten zoals raften en rotsklimmen tijdens de reis te ondernemen (inbegrepen).

   

  Kortom: voor wie een groepsreis, zonvakantie en actieve vakantie ineen zoekt is Kroatie een aanrader!

  Of: Outdoor en actie in Frankrijk

  Ben je nogal actief ingesteld? Dan zijn de actieve jongeren groeps vakanties Frankrijk wellicht beter geschikt voor jou.

   

  Met keus uit maar liefst drie reisprogramma's kun je hier ongetwijfeld een actieve vakantie vinden die je zoekt. Voor mensen die nog geen echte ervaring hebben met outdoorsporten zoals raften, canyoning, rotsklimmen etc. hebben we de Frankrijk Actief reis. Ideaal voor wie wel adrenaline wil tijdens de vakantie, maar voor wie ontspanning ook een belangrijk doel is.

  Voor de jongeren die echt op zoek zijn naar actie is er zowel de speciale canyoningvakantie als een speciale actief PLUS variant van het reguliere programma. Hier zijn alle activiteiten net iets intensiever, spannender en uitdagender en is daarmee ideaal voor jongeren die op zoek zijn naar een groepsreis die meer om de activiteiten draait.

   

  Tijdens deze groepsreizen Frankrijk verblijven we op een gezellige camping op loopafstand van het stadje Guillestre, waar vrijwel jaarlijks de tour de France langs komt.

 • Parkeren bij Eindhoven vliegveld


  25 March 2014
  Als je het hele jaar hard werkt ben je zeker op zijn tijd toe aan vakantie zodat je lekker kunt genieten en ontspannen. De meest voor de hand liggende manieren om te reizen is per auto of per vliegtuig. Er wordt vaak voor de tweede optie gekozen als het land van bestemming vele kilometers van je verwijderd. Je hebt in Nederland twee bekende luchthavens. Dat zijn namelijk Schiphol Amsterdam en de luchthaven in Eindhoven. Schiphol is wel het grootste van de twee waar vele verschillende luchtvaartmaatschappijen gebruik van maken.

  Als je voor een vakantie per vliegtuig hebt gekozen dan moet je nog wel bij het luchthaven aankomen en dit gebeurt meestal per taxi, trein of auto. Er rijden zogeheten Schiphol taxi�s die speciaal zijn ingezet om van je huis naar de luchthaven te brengen. Reizigers die niet zoveel bagage mee hoeven kiezen vaak voor de trein omdat het vaak eenvoudig is.

  Dan blijft er natuurlijk nog een groep mensen over die met hun eigen auto willen gaan en hun auto bij de luchthaven parkeren op de daarvoor bestemde long parking parkeerplaatsen. Dit zijn parkeerplaatsen waarbij je een vast bedrag per dag betaald om je auto te laten staan. Het voordeel van dit soort parkeerplaatsen is dat zodra je geland bent meteen mobiel bent met je eigen auto en lekker onafhankelijk je gang kunt gaan. Bij Eindhoven Airport is er de mogelijkheid om te parkeren vanaf 4 euro per dag en het reserveren van een plek kun je simpelweg via hun website doen.

  Ga je niet met het vliegtuig maar met de auto op vakantie? Sluit dan altijd een Touring Wegenhulp verzekering af. Ga naar Reisbijstandsverzekering.com voor meer informatie.

 • Geen zorgen over je parkeerplek


  25 March 2014
  Wanneer je op vakantie gaat wil je natuurlijk niet veel zorgen hebben over allerlei zaken die niets met je vakantie of reis te maken hebben. Zo heb je geen behoefte om kopzorgen te maken over hoe je het met je auto moet doen gedurende je vakantie. Dat is wel het laatste waar je aan wilt denken. Toch is dit een belangrijk onderdeel voordat je op reis gaat. Je wilt waarschijnlijk wel dat je gemakkelijk op Schiphol kunt komen. Je kunt parkeren op Schiphol, maar kunt er ook voor kiezen om je te laten vervoeren naar Schiphol. Dit kan een familielid, vriend of kennis doen. Je kunt ook opgehaald worden door Schiphol zelf en anders kun je altijd een taxi regelen. Er zijn genoeg wegen die naar Schiphol leiden. Qua vervoer an sich hoef je je niet al te veel zorgen te maken, maar toch moet het worden geregeld.

  Parkeren op Schiphol is eenvoudig als je het vooraf allemaal goed uitzoekt. Doe je dit niet dan kun je met onaangename verrassingen te maken krijgen. Stel dat je een vrij dure auto hebt en deze op een onbeveiligde parkeerplaats gaat parkeren. Dan kun je te maken krijgen met beschadigen of zelfs diefstal. Heb je een duurdere auto dan gemiddeld, dan doe je er verstandig aan om je auto op een parkeerplaats te parkeren waar bewaking is. Dit kan camerabewaking zijn, maar fysieke bewaking is ook goed mogelijk. Hier betaal je wel wat meer geld voor, maar je hebt wat het parkeren op Schiphol wel een goede plaats.